0 0 0 0 0 px

Farmaceutska industrija

Farmaceutska industrija je industrija s kojom radimo najviše. Naši klijenti su velike multinacionalne kompanije, izuzetne domaće tvrtke, ali i agencije za lijekove, poput HALMED-a. To nam omogućava da dobro razumijemo sve zahtjeve farmaceutske prakse (GMP, GLP…) i regulative, kao i važnost pouzdanosti umjeravanja, kvalifikacija i mapiranja, što dalekosežno utječe ne samo na kvalitetu farmaceutskih proizvoda, nego i na sigurnost i zdravlje ljudi.

U našem HRN EN ISO/IEC 17025 akreditiranom području umjeravanja temperature i relativne vlažnosti možete naći gotovo sve vrste termometara (za kontaktno i bezkontaktno mjerenje), higrometara i termohigrometara, a osim toga akreditirano ćemo vam umjeriti ne samo mjerne instrumente, nego i čitave uređaje poput zamrzivača, hladnjaka, termostata, inkubatora, sušionika, sterilizatora, kupelji, peći (u akreditiranom temperaturnom rasponu od -160 C do +1200 C što je među najvećima u Europi), te klima komora i stabilitetnih komora sa relativnom vlažnošću. Za sve vrste laboratorijskih komora vam osim umjeravanja možemo provesti i kvalifikaciju sa specifičnim testovima koje od nas zatražite. Prvi u Hrvatskoj i među prvima u Europi vam možemo akreditirano umjeriti, te kvalificirati i autoklave. Umjeravanje autoklava podrazumijeva i određivanje efektivnog vremena sterilizacije F0, vremenskih razlika u postizanju temperature sterilizacije, fluktacije temperatura i čitav niz drugih parametara, uključujući i proširenu (k=2) mjernu nesigurnost.

Naše područje akreditacije za obujam obuhvaća klipne pipete, birete i dispenzore (i to čak i one najmanje od samo 1 ul). Za većinu klipnih mjerila obujma vam po potrebi možemo osigurati i servis.

Prvi u Hrvatskoj vam možemo akreditirano umjeriti pH metre,  centrifuge i konduktometre.

Ostatak našeg akreditiranog područja obuhvaća različite uređaje za mjerenje duljine, gustoće i tlaka, a možemo Vam organizirati i akreditirana umjeravanja naših partnerskih laboratorija (za npr. vage i utege, ali i neuobičajenije instrumente poput npr. luxmetara ili tahometara, za koje u Hrvatskoj ne postoje akreditirani laboratoriji).

Što se tiče temperaturnog mapiranja, u Metroteci imamo stručnjake ne samo u području mjeriteljstva nego i u području klimatizacije. U mogućnosti smo brzo doći u vaše prostore, napraviti plan mapiranja, provesti mjerenja i isporučiti izvještaje u samo nekoliko dana. Osim toga, svi data loggeri koje za mapiranja koristimo, pod konstantnim su nadzorom našeg HRN EN ISO/IEC 17025 akreditiranog umjernog laboratorija, što nam daje prednost kod sigurnosti rezultata jer ne ovisimo o godišnjem umjeravanju data loggera u nekom vanjskom laboratoriju. Metroteka prva u Hrvatskoj i regiji osim standardnih izvještaja o mapiranju nudi i akreditirano umjeravanje temperaturnih komora većih od 2000 litara, poput hladnih soba.

Javite nam se

Imported Layers Copy
SVE NAŠE LABORATORIJSKE USLUGE